Comfortabel van A naar B doe je met een taxi
Comfortabel van A naar B doe je met een taxi

Een taxi wordt in Nederland gezien als een zeer luxe manier om je te laten vervoeren. We stappen vaker op de fiets of maken gebruik van het zeer goede openbaar vervoersysteem. Ook worden taxi’s geassocieerd met een dure rekening. Als je naar andere landen kijkt, zoals Groot Brittannië met de ‘black cab’ en New York waar de ‘yellow cab’ rijdt, zijn taxis’s elders vaak veel populairder. Toch kan je met een taxi erg comfortabel reizen en zijn de prijzen al lang niet meer zo aanzienlijk als voorheen.

Vaste tarieven

Veel taxibedrijven hebben vaste tarieven, zoals voor een taxi naar Schiphol of een bezienswaardigheid. Zo kost een rit van Den Haag naar Schiphol rond de €65. Taxi’s zijn vooral voordelig als je met een grotere groep gaat. Als voorbeeld kan je rekenen op een opstaptarief van €2,70 en een kilometerbedrag van €2,10. Als je dit deelt door vier personen kan je je dit best veroorloven.

Online bestelservice

Vaak zijn taxi’s ook erg makkelijk te bestellen via een online service. Dit kan je doen vanaf elke hoek van de straat, als je maar internet hebt en een apparaat waarmee je dat kan bereiken. Ben je een avondje uit geweest en wil je makkelijk weer naar huis? Dan kan je met deze bestelservice zorgen dat er snel een taxi staat.

De voordelen van een taxi

Het nemen van een taxi heeft een aantal voordelen. Als je een goed taxibedrijf hebt geregeld kan je rekenen op schone auto’s en net geklede en professionele chauffeurs. Het taxibedrijf kan je ten allen tijde een taxi sturen, want ze werken vaak 24×7. Je kan makkelijk plannen dat een taxi je wegbrengt naar je avondje uit en je ook op een bepaalde tijd weer oppakt zodat je je tijdens de festiviteiten geen zorgen hoeft te maken over vervoer.